آیا ژله و پاستیل تاثیری بر استحکام استخوان‎ها دارد؟ | تغذیه سالم

ژله و پاستیل تاثیری بر استواری استخون‎ها داره؟

تغذیه

تاثیر ژله و پاستیل بر استواری استخون‎ها

ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی مزه و بدون بوه که از استخون‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در بعضی موارد شتر جفت و جور می‎شه که ۸۰ درصد از اونو پروتئین و اسید آمینه‎ها تشکیل میدن

یه متخصص تغذیه گفت: خوردن ژله و پاستیل هیچ تاثیری بر استواری استخون‎ها نداره.

ب دکتر حسن فرهاد غیبی با گفتن این اعلام کرد: در جفت و جور‎ی شکلای جور واجور ژله‎های خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده می‎شه که این اطلاعات باید روی بسته‎ ی ژله درج شده باشه. بعضی ژله‎ها هم براساس‎ی پکتین هستن که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیواره‎ی سلولی بعضی میو‎ها مانند سیب، به، هویج، مرکبات و میوه‎های نرم وجود دارن. پکتین اندازه جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم می‎شه. ژلاتین و پکتین فقط به افزایش حرکات روده و پیشگیری از یبوست(Constipation) کمک می‎کنن و ژلاتین در این مورد تاثیر بیشتری داره.

ایشون اضافه کرد: ژلاتین ماده‎ای بی‎رنگ، شفاف، بی مزه و بدون بوه که از استخون‎های اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در بعضی موارد شتر جفت و جور می‎شه که ۸۰ درصد از اونو پروتئین و اسید آمینه‎ها تشکیل میدن. همه ژله‎هایی که به صورت مزه‎دار و رنگ‎دار در بازار موجود هستن، به روش صنعتی و با به کار گیری اسانسا و رنگ‎های خوراکی تغییر داده شده‎ان و همین مواد افزودنی ممکنه دلیل بروز بعضی مشکلات در مصرف کنندگان شه و این در حالیه که خود ژلاتین هیچ ضرری واسه مصرف کننده نداره.

ایشون در ادامه با اشاره به ترکیبات تشکیل دهنده‎ی پاستیل گفت: ژلاتین یا پکتین، شکر، رنگ‎های خوراکی و شربت گلوکز از ترکیبات سازنده‎ی پاستیل هستن. پاستیل و ژله در افراد گرفتار به فشار خون(blood pressure) بالا، مریضی‎های قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شن.

این متخصص تغذیه با توضیح دادن این موضوع که در شیرین کردن این اجناس از قندهای مصنوعی استفاده می‎شه، گفت: در بعضی موارد اندازه شیرینی پاستیل‎ها حدود ۲۰۰ الی ۶۰۰ برابر قند معمولیه و ذائقه‎ی فرد رو تغییر داده و دلیل می‎شه تا افراد شیرینی‎های معمولی رو نپسندند و به سمت خوردنی‎های بسیار شیرین برن.

ایشون با تاکید بر این که از پاستیل‎های فله‎ای، خارجی و بسته‎بندی نشده استفاده نکنین، اعلام کرد: اندازه رنگ‏های مجاز خوراکی مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در بقیه کشورها بیشتره، از این رو در جفت و جور‎ی پاستیل‎های خارجی ممکنه از رنگ‎هایی استفاده شه که در کشور ما تایید نمیشه. هم اینکه در جفت و جور‎ی بعضی پاستیل‎ها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی که ذبح حلال ندارن، استفاده می‎شه که خوردن اون تایید نمیشه.

ایشون گفت: با در نظر گرفتن نرم بودن بافت پاستیل، بهتره از دادن اون به خردسالان دوری شه؛ چون که در خیلی از موارد خفگی خردسالان با اون گزارش شده. هم اینکه مصرف کنندگان از پاستیل‎های ایرونی بسته‎بندی شده استفاده کرده و به علامت سیب یا نشون استاندارد سازمان غذا و دارو روی بسته توجه کنن.

.

منبع : pezeshk.us

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *